Verwaltung

O práve občanov Spojeného kráľovstva podpísať európsku iniciatívu občanov po Brexite

E. P.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Petícia sa týka prebiehajúcej európskej iniciatívy občanov s názvom „Trvalé občianstvo Európskej únie“, ktorá je v súčasnosti otvorená podpisom. Predkladateľ petície je znepokojený, že mnoho občanov Spojeného kráľovstva nebude môcť po Brexite podpisovať európsku iniciatívu a budú z iniciatívy vylúčení, čo by mohlo mať priamy vplyv na ich práva ako štátnych príslušníkov EÚ. Podľa predkladateľa petície Európska komisia už potvrdila, že podpisy občanov Spojeného kráľovstva, ktorí podporili európsku iniciatívu občanov pred odstúpením Spojeného kráľovstva z EÚ, sa po odstúpení nezapočítajú. Predkladateľ petície vyzýva Európsky parlament, aby zvážil tieto otázky a konal s cieľom zachovať občianstvo EÚ a s ním spojené práva rovnako pre všetkých občanov EÚ.

Thank you for your support, E. P.
pro

contra