Verwaltung

Ühendkuningriigi kodanike õiguse kohta anda pärast Brexitit allkiri ELi kodakondsuse teemalisele Euroopa kodanikualgatusele

Petitioner
7 Supporters 7 in European Union
Collection finished
  1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petitsioonis käsitletakse käimasolevat Euroopa kodanikualgatust “Permanent European Union Citizenship” (Alaline Euroopa Liidu kodakondsus), mis on praegu allakirjutamiseks avatud. Petitsiooni esitaja on mures, et pärast Brexitit ei saa paljud Ühendkuningriigi kodanikud enam sellele Euroopa kodanikualgatusele allkirja anda ning nad jäävad välja algatusest, millel võib olla otsene mõju nende kui ELi kodanike õigustele. Petitsiooni esitaja sõnul on Euroopa Komisjon juba kinnitanud, et nende Ühendkuningriigi kodanike allkirjad, kes toetasid seda Euroopa kodanikualgatust enne Ühendkuningriigi lahkumist EList, kaotavad pärast väljaastumist kehtivuse. Petitsiooni esitaja palub Euroopa Parlamendil neid küsimusi kaaluda ning võtta samme, et tagada võrdselt kõigile ELi kodanikele ELi kodakondsus ja sellega kaasnevad õigused.

openPetition international