Verwaltung

относно правото на гражданите на Обединеното кралство да подписват европейски граждански инициативи (ЕГИ) за граждани на ЕС след Брексит

E. P.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Петицията се отнася до предстоящата Европейска гражданска инициатива, озаглавена „Постоянно гражданство на Европейския съюз“, която понастоящем е отворена за подписи. Вносителят на петицията изразява загриженост, че след излизането на Обединеното кралство от ЕС много граждани на Обединеното кралство вече няма да могат да подписват ЕГИ и ще бъдат изключени от инициатива, която потенциално би могла да окаже пряко въздействие върху правата им на граждани на ЕС. Според вносителя на петицията Европейската комисия вече е потвърдила, че подписите на гражданите на Обединеното кралство, които може да са подкрепили тази ЕГИ преди оттеглянето на Обединеното кралство от ЕС, вече няма да се отчитат след оттеглянето. Вносителят на петицията призовава Европейския парламент да разгледа тези въпроси и да предприеме действия за утвърждаване на гражданството на ЕС и свързаните с него права на всички граждани на ЕС по еднакъв начин.

Thank you for your support, E. P.
pro

contra