Verwaltung

O pravici državljanov Združenega kraljestva, da podpišejo evropsko državljansko pobudo o državljanstvu EU po izstopu Združenega kraljestva iz Evropske unije ,

E. P.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Peticija zadeva odprto evropsko državljansko pobudo o stalnem državljanstvu Evropske unije, za katero se trenutno zbirajo podpisi. Vlagatelj peticije je zaskrbljen, ker številni državljani Združenega kraljestva po izstopu Združenega kraljestva ne bodo več mogli podpisati evropske državljanske pobude in ne bodo mogli sodelovati pri pobudi, ki bi lahko neposredno vplivala na njihove pravice, ki jih imajo kot državljani EU. Navaja, da je Evropska komisija že potrdila, da se podpisi državljanov Združenega kraljestva, ki to pobudo lahko podprejo pred izstopom Združenega kraljestva iz EU, po izstopu ne bodo več upoštevali. Vlagatelj peticije poziva Evropski parlament, naj obravnava to vprašanje in si prizadeva za ohranitev državljanstva EU in s tem povezanih pravic enako za vse državljane EU.

Thank you for your support, E. P.
pro

contra