Verwaltung

Privind dreptul cetățenilor Regatului Unit de a semna inițiativa cetățenească europeană (ICE) pentru păstrarea cetățeniei UE, după Brexit

E. P.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Petiția se referă la inițiativa cetățenească europeană în curs de desfășurare, intitulată „Păstrarea cetățeniei europene”, care este în prezent deschisă spre semnare. Petiționarul își exprimă preocuparea legată de faptul că, după Brexit, mulți resortisanți ai Regatului Unit nu vor mai putea semna inițiativa cetățenească europeană și vor fi excluși din această inițiativă, fapt ce ar putea avea un impact direct asupra drepturilor lor ca cetățeni ai UE. Potrivit petiționarului, Comisia Europeană a confirmat deja că semnăturile cetățenilor britanici care ar fi susținut această ICE înainte de retragerea Regatului Unit din UE nu vor mai fi luate în considerare după retragere. Petiționarul solicită Parlamentului European să analizeze aceste aspecte și să acționeze în vederea susținerii cetățeniei UE și a drepturilor sale conexe în mod egal pentru toți cetățenii UE.

Thank you for your support, E. P.
pro

contra