Verwaltung

Ve věci práva občanů Spojeného království podepsat po brexitu evropskou občanskou iniciativu týkající se občanství EU

E. P.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Petice se týká probíhající evropské občanské iniciativy nazvané „Trvalé občanství Evropské unie“, která je v současné době otevřena k podpisu. Předkladatel je znepokojen tím, že po brexitu již mnozí státní příslušníci Spojeného království tuto evropskou občanskou iniciativu nebudou moci podepsat a budou z iniciativ vyloučeni, což by potenciálně mohlo mít přímé dopady na jejich práva jakožto občanů EU. Podle předkladatele již Evropská komise potvrdila, že podpisy občanů Spojeného království, kteří tuto evropskou občanskou iniciativu mohli podpořit před vystoupením Spojeného království z EU, se již po vystoupení nebudou počítat. Předkladatel vyzývá Evropský parlament, aby tyto záležitosti zvážil a aby jednal v zájmu zachování občanství EU a souvisejících práv spravedlivě pro všechny občany EU.

Thank you for your support, E. P.
pro

contra