Finanzen

Bert Vanhelmont
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen

Vlagatelj peticije se pritožuje, ker je na javnih prodajnih avtomatih (na primer na javnih parkiriščih) manj možnosti za plačilo z gotovino, in trdi, da je to v nasprotju s pravom EU. Opozarja, da v primeru plačilne obveznosti prejemnik plačila ne sme zavrniti eurobankovcev ali eurokovancev, razen če se stranki dogovorita o drugih načinih plačila. Prav tako trdi, da je onemogočanje plačila z gotovino problematično za invalide, ki morda nimajo dostopa do bančnih kartic ali plačilnih aplikacij za pametne telefone. Poziva Evropski parlament, naj poskrbi, da bodo državljani vedno imeli možnost, da plačajo z eurobankovci in eurokovanci.

Thank you for your support, Bert Vanhelmont

openPetition international