Finanzen

Ve věci právního statusu evropských bankovek a mincí

Bert Vanhelmont
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen

Předkladatel petice si stěžuje na omezené možnosti platby hotovostí ve veřejných prodejních automatech (například veřejných parkovacích automatech) a tvrdí, že se jedná o porušení práva EU. Připomíná, že v případě platebního závazku nemůže věřitel odmítnout eurobankovky a euromince, pokud se strany nedohodly na jiném způsobu úhrady. Dále tvrdí, že chybějící možnost platby hotovostí je obzvlášť problematická pro osoby se zdravotním postižením, které v některých případech nemusí mít přístup k platební kartě nebo platebním aplikacím pro chytré telefony. Naléhavě vyzývá Evropský parlament, aby občanům zaručil možnost platit eurobankovkami a euromincemi za všech okolností.

Thank you for your support, Bert Vanhelmont

openPetition international