Finanzen

Bert Vanhelmont euro pangatähtede ja müntide õigusliku seisundi kohta

Bert Vanhelmont
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 9 Wochen

Petitsiooni esitaja kaebab, et võimalused maksta avalikes müügiautomaatides (nt avalikes parklates) sularahaga on vähenenud, ja väidab, et see on vastuolus ELi õigusega. Ta tuletab meelde, et maksekohustuse korral ei tohi krediidiandja keelduda euro pangatähti ja münte vastu võtmast, välja arvatud juhul, kui pooled on kokku leppinud muus maksevahendis. Lisaks väidab ta, et sularahamaksete tegemise võimaluste puudumine on eriti problemaatiline puuetega inimeste jaoks, kellel ei pruugi mõnel juhul olla juurdepääsu pangakaartidele või nutitelefoni makserakendustele. Ta nõuab tungivalt, et Euroopa Parlament tagaks, et kodanikel oleks alati võimalik maksta euro pangatähtede ja müntidega.

Thank you for your support, Bert Vanhelmont

openPetition international