Finanzen

Par euro banknošu un monētu juridisko statusu

Bert Vanhelmont
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen

Lūgumraksta iesniedzējs sūdzas par to, ka ir ierobežotas iespējas maksāt ar skaidru naudu publiskajos tirdzniecības automātos (piemēram, publiskajās autostāvvietās), un apgalvo, ka tas ir ES tiesību aktu pārkāpums. Viņš atgādina, ka maksājuma saistību gadījumā kreditors nedrīkst atteikties pieņemt euro banknotes un monētas, ja vien puses nav vienojušās par citu maksāšanas līdzekli. Viņš arī apgalvo, ka skaidras naudas maksājumu iespēju trūkums ir īpaši problemātisks personām ar invaliditāti, kurām dažos gadījumos var nebūt piekļuves bankas kartēm vai viedtālruņu maksājumu lietojumprogrammām. Viņš mudina Eiropas Parlamentu garantēt iedzīvotājiem iespēju jebkurā laikā norēķināties ar euro banknotēm un monētām.

Thank you for your support, Bert Vanhelmont

openPetition international