Finanzen

O štatúte eurobankoviek a euromincí ako zákonného platidla

Bert Vanhelmont
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen

Predkladateľ petície sa sťažuje na obmedzené možnosti platiť hotovosťou vo verejných predajných automatoch (napr. na verejných parkoviskách) a tvrdí, že je to v rozpore s právom EÚ. Pripomína, že v prípade platobnej povinnosti veriteľ nesmie odmietnuť eurobankovky a euromince, pokiaľ sa strany nedohodli na inom platobnom prostriedku. Okrem toho tvrdí, že nemožnosť platby v hotovosti je obzvlášť problematická pre osoby so zdravotným postihnutím, ktoré v niektorých prípadoch nemusia mať prístup k bankovým kartám alebo platobným aplikáciám pre smartfóny. Naliehavo vyzýva Európsky parlament, aby občanom zaručil možnosť platiť eurobankovkami a euromincami za každých okolností.

Thank you for your support, Bert Vanhelmont

openPetition international