Finanzen

Dėl eurų banknotų ir monetų teisinio statuso

Bert Vanhelmont
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen

Peticijos pateikėjas skundžiasi dėl apribotų galimybių atsiskaityti grynaisiais pinigais prekybos automatuose viešosiose erdvėse (pavyzdžiui, už stovėjimą viešose automobilių aikštelėse) ir teigia, kad tai pažeidžia ES teisę. Jis primena, kad mokėjimo prievolės atveju kreditorius negali atsisakyti priimti eurų banknotų ir monetų, nebent šalys yra susitarusios dėl kitų mokėjimo priemonių. Taip pat teigia, kad galimybių atsiskaityti grynaisiais pinigais nebuvimas yra ypač problemiškas neįgaliesiems, kurie kartais neturi prieigos prie banko kortelių ar išmaniųjų telefonų programų, skirtų mokėjimams atlikti. Jis ragina Europos Parlamentą užtikrinti galimybę piliečiams visada mokėti eurų banknotais ir monetomis.

Thank you for your support, Bert Vanhelmont

openPetition international