Finanzen

Privind statutul juridic albancnotelor și al monedelor euro

Bert Vanhelmont
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 4 Wochen

Petiționarul se plânge de reducerea posibilităților de a plăti în numerar la automatele publice (de exemplu, parcarea publică) și susține că astfel se încalcă legislația UE. Acesta reamintește că, în cazul unei obligații de plată, creditorul nu poate refuza bancnotele și monedele euro, cu excepția cazului în care părțile au convenit asupra unui alt mijloc de plată. Petiționarul susține, de asemenea, că absența posibilităților de plată în numerar este deosebit de problematică pentru persoanele cu dizabilități, care, în unele cazuri, ar putea să nu aibă acces la cardurile bancare sau la aplicațiile de plată pentru telefoane inteligente. El îndeamnă Parlamentul European să garanteze cetățenilor posibilitatea de a plăti în orice moment cu bancnote și monede euro.

Thank you for your support, Bert Vanhelmont

openPetition international