Finanzen

Z euróbankjegyek és -érmék jogi státuszáról

Bert Vanhelmont
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen

A petíció benyújtója kifogásolja, hogy a nyilvános árusító automatáknál (pl. parkolás) kevesebb lehetőség van készpénzzel történő fizetésre, és azt állítja, hogy ez sérti az uniós jogot. Emlékeztet arra, hogy fizetési kötelezettség esetén a hitelező nem utasíthatja vissza az eurobankjegyeket és -érméket, kivéve, ha a felek más fizetési módban állapodtak meg. Azt állítja továbbá, hogy a készpénzfizetési lehetőségek hiánya különösen problematikus a fogyatékossággal élő személyek számára, akik egyes esetekben esetleg nem rendelkeznek bankkártyával vagy okostelefonos fizetési alkalmazásokkal. Sürgeti az Európai Parlamentet, hogy garantálj a polgárok számára annak lehetőségét, hogy euróbankjegyekkel és -érmékkel fizethessenek mindenkor.

Thank you for your support, Bert Vanhelmont

openPetition international