Handelspolitik

Fernando del Canto González ettevõtte Agencia Comunicación y Género S.L. nimel vajaduse kohta võidelda digitaalsete portaalide ja platvormide kasutajate kiusamise, ähvarduste või laimamise vastu

Leon Fernando Del Canto Gonzalez
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Petitsiooni esitaja kurdab väga üksikasjalikus kirjas selle üle, ett sotsiaalvõrgustike kasutajaid, eriti naisi ja lapsi kiusatakse, ähvardatakse või laimatakse üha sagedamini. Petitsiooni esitaja juhib tähelepanu asjaolule, et Euroopa Liidu liikmesriikide ametiasutused ei paku sellistele olukordadele tõhusaid lahendusi ning et digitaalsed portaalid ja platvormid ei toimi väidetava kriminaalse sisu haldamisel nõuetekohase hoolsusega. Petitsiooni esitaja kaebab ka, et sotsiaalmeediavõrgustikke haldavad ettevõtted rikuvad Euroopa Liidu põhiõiguste hartaga seotud õigusraamistikku, nimetatud õiguste kaitset internetis ning konkreetseid tarbijate eeskirju ELis. Ta teatab ka, et üha rohkem kasutatakse anonüümseid profiile, mis on seotud kiusamisega, ning puuduvad tõhusad ja kättesaadavad protokollid ja menetlused, mis võimaldaks kasutajatel selliseid rünnakuid lõpetada. Sotsiaalvõrgustikes ei ole järelevalvet kasutajate kaitsmiseks ega mehhanisme konfliktide lahendamiseks. Petitsiooni esitaja palub Euroopa Parlamendil võtta selge seisukoht Euroopa Liidu õiguse rikkumise kohta ja vajaduse korral töötada välja õiguslikud meetmed olukorra parandamiseks. Ta soovitab ka moodustada Euroopa Parlamendis vastava töörühma.

Thank you for your support, Leon Fernando Del Canto Gonzalez
pro