Handelspolitik

Dėl būtinybės imtis priemonių prieš patyčias, grasinimus ar šmeižtą, kurių sulaukia skaitmeninių portalų ir platformų naudotojai

Leon Fernando Del Canto Gonzalez
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Peticijos pateikėjas parašė labai išsamų laišką, kuriame skundžiasi, kad vis daugėja atvejų, kai socialinių tinklų naudotojai, visų pirma moterys ir vaikai, sulaukia grasinimų, patyčių ir šmeižto, o tai kelia nerimą. Peticijos pateikėjas pažymi, kad Europos Sąjungos valstybių narių valdžios institucijos nesiūlo tokiems atvejams tinkamų veiksmingų priemonių ir kad nededama deramų pastangų skaitmeniniuose portaluose ir platformose tvarkyti tariamai nusikalstamą turinį. Peticijos pateikėjas taip pat skundžiasi dėl to, kad socialinių tinklų valdymo bendrovės pažeidžia su ES pagrindinių teisių chartija susijusią reglamentavimo sistemą, taip pat nesilaiko minėtų teisių apsaugos internete nuostatų ir konkrečių ES taikomų vartotojams skirtų taisyklių. Jis taip pat nurodo, kad daugėja anoniminių naudotojų profilių, naudojamų patyčioms reikšti, ir kad trūksta veiksmingų ir naudotojams prieinamų protokolų ir procedūrų, kad būtų galima užkirsti kelią tokiems išpuoliams. Trūksta socialinių tinklų kontrolės sistemų, skirtų naudotojams ginti, ir konfliktų sprendimo mechanizmų. Peticijos pateikėjas prašo Europos Parlamento Europos Sąjungos teisės pažeidimo klausimu laikytis aiškios pozicijos ir, jei reikia, rengti teisėkūros priemones padėčiai ištaisyti. Jis taip pat siūlo Europos Parlamente steigti atitinkamą darbo grupę.

Thank you for your support, Leon Fernando Del Canto Gonzalez
pro