Handelspolitik

Canto González spanyol állampolgár által az Agencia Comunicación y Género S.L. nevében benyújtott 0777/2018. sz. petíció a digitális portálok és platformok felhasználóit érő zaklatások, fenyegetések és rágalmazások elleni intézkedések szükségességéről

Leon Fernando Del Canto Gonzalez
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

A petíció benyújtója egy rendkívül részletes levélben aggodalmát fejezte ki az olyan esetek egyre növekvő számával kapcsolatban, amikor a közösségi hálózatok felhasználói, különösen nők és gyermekek fenyegetés, zaklatás, illetve rágalmazás áldozataivá válnak. A petíció benyújtója kiemeli, hogy az EU tagállamainak hatóságai nem kínálnak hatékony megoldásokat ezekre a helyzetekre, és a digitális portálok és platformok a feltételezhetően illegális tartalmak kezelése esetében nem járnak el kellő gondossággal. A petíció benyújtója ezenkívül panaszt tett azzal kapcsolatban, hogy a közösségi médiahálózatokat irányító társaságok megsértik az Alapjogi Chartával összefüggő keretszabályozást, a szóban forgó jogoknak az interneten való védelmére vonatkozó kötelezettséget, és az uniós fogyasztókra vonatkozó egyedi szabályozásokat. Beszámol ezenkívül a zaklatás céljából létrehozott anonim profilok terjedéséről, továbbá arról, hogy nem állnak rendelkezésre olyan hatékony és hozzáférhető protokollok és eljárások a felhasználók számára, amelyek révén véget lehetne vetni az ilyen támadásoknak. A közösségi hálózatok nem rendelkeznek a felhasználók védelmét szolgáló nyomonkövetési és konfliktusmegoldási mechanizmusokkal. A petíció benyújtója arra kéri az Európai Parlamentet, hogy egyértelműen foglaljon állást az Európai Uniós törvények megsértése, és szükség esetén a helyzet orvoslására irányuló jogalkotási intézkedések kidolgozása ügyében. A petíció benyújtója javasolja továbbá egy ilyen ügyekkel foglalkozó munkacsoport létrehozását az Európai Parlamenten belül.

Thank you for your support, Leon Fernando Del Canto Gonzalez
pro