Handelspolitik

Canto González spanyol állampolgár által az Agencia Comunicación y Género S.L. nevében benyújtott 0777/2018. sz. petíció a digitális portálok és platformok felhasználóit érő zaklatások, fenyegetések és rágalmazások elleni intézkedések szükségességéről 

Leon Fernando Del Canto Gonzalez
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
13 Supporters 13 in Europäische Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 6 weeks
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

A petíció benyújtója egy rendkívül részletes levélben aggodalmát fejezte ki az olyan esetek egyre növekvő számával kapcsolatban, amikor a közösségi hálózatok felhasználói, különösen nők és gyermekek fenyegetés, zaklatás, illetve rágalmazás áldozataivá válnak. A petíció benyújtója kiemeli, hogy az EU tagállamainak hatóságai nem kínálnak hatékony megoldásokat ezekre a helyzetekre, és a digitális portálok és platformok a feltételezhetően illegális tartalmak kezelése esetében nem járnak el kellő gondossággal. A petíció benyújtója ezenkívül panaszt tett azzal kapcsolatban, hogy a közösségi médiahálózatokat irányító társaságok megsértik az Alapjogi Chartával összefüggő keretszabályozást, a szóban forgó jogoknak az interneten való védelmére vonatkozó kötelezettséget, és az uniós fogyasztókra vonatkozó egyedi szabályozásokat. Beszámol ezenkívül a zaklatás céljából létrehozott anonim profilok terjedéséről, továbbá arról, hogy nem állnak rendelkezésre olyan hatékony és hozzáférhető protokollok és eljárások a felhasználók számára, amelyek révén véget lehetne vetni az ilyen támadásoknak. A közösségi hálózatok nem rendelkeznek a felhasználók védelmét szolgáló nyomonkövetési és konfliktusmegoldási mechanizmusokkal. A petíció benyújtója arra kéri az Európai Parlamentet, hogy egyértelműen foglaljon állást az Európai Uniós törvények megsértése, és szükség esetén a helyzet orvoslására irányuló jogalkotási intézkedések kidolgozása ügyében. A petíció benyújtója javasolja továbbá egy ilyen ügyekkel foglalkozó munkacsoport létrehozását az Európai Parlamenten belül.

Thank you for your support, Leon Fernando Del Canto Gonzalez

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now