Handelspolitik

în numele „Agencia Comunicación y Género S.L.”, privind necesitatea măsurilor împotriva hărțuirii, amenințării și calomnierii utilizatorilor de pe platformele și portalurile digitale.

Leon Fernando Del Canto Gonzalez
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Petiționarul se plânge într-o scrisoare foarte detaliată despre creșterea îngrijorătoare a numărului de cazuri în care utilizatorii rețelelor sociale, în special femeile și copiii, se confruntă cu amenințări, hărțuire și calomnie. Petiționarul susține că autoritățile din statele membre ale Uniunii Europene nu oferă răspunsuri adecvate în astfel de situații și că platformele și portalurile digitale nu acționează cu diligența necesară în gestionarea presupusului conținut cu caracter infracțional. De asemenea, petiționarul reclamă încălcarea de către societățile care administrează rețelele de socializare a cadrului de reglementare privind Carta drepturilor fundamentale, a protecției pe internet a drepturilor în cauză și a regulamentelor specifice consumatorilor în interiorul UE. El reclamă și proliferarea profilurilor anonime care instigă la hărțuire, precum și lipsa unor protocoale și proceduri eficiente și accesibile pentru utilizatori, care să pună capăt acestor atacuri. Rețelele de socializare nu practică monitorizarea în scopul protejării utilizatorilor și duc lipsă de mecanisme de rezolvare a conflictelor. Petiționarul solicită Parlamentului European să adopte o poziție fermă față de această încălcare a dreptului Uniunii Europene și, dacă e necesar, să elaboreze măsuri legislative pentru a remedia situația. De asemenea, el sugerează înființarea unui grup de lucru corespunzător în Parlamentul European.

Thank you for your support, Leon Fernando Del Canto Gonzalez
pro