Handelspolitik

Za sdružení „Agencia Comunicación y Género S.L.“ ve věci potřeby opatření proti šikanování, ohrožování či pomluvám uživatelů digitálních portálů a platforem

Leon Fernando Del Canto Gonzalez
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Předkladatel petice si ve velmi podrobném dopise stěžuje na znepokojivé zvýšení počtu situací, kdy jsou uživatelé sociálních sítí, zejména ženy a děti, vystaveni výhrůžkám, šikanování a pomluvám. Předkladatel upozorňuje na to, že orgány členských států Evropské unie neposkytují na tyto situace účinnou odezvu a že digitální portály a platformy nepostupují při spravování údajně nezákonného obsahu s náležitou pečlivostí. Předkladatel si také stěžuje na to, že společnosti spravující sítě sociálních médií porušují regulační rámec týkající se Listiny základních práv, ochrany uvedených práv na internetu a konkrétních nařízení ohledně spotřebitelů v rámci EU. Dále oznamuje, že se množí anonymní profily s charakterem projevů šikany, a nedostatek účinných a přístupných protokolů a postupů, jak by mohli uživatelé učinit takovým útokům přítrž. Sociální sítě postrádají monitorování za účelem obrany uživatelů a mechanismy řešení konfliktů. Předkladatel žádá Evropský parlament, aby k porušení právních předpisů Evropské unie zaujal jednoznačný postoj, a je-li to nutné, také k vypracování legislativních opatření k nápravě situace. Rovněž navrhuje zřídit příslušnou pracovní skupinu v Evropském parlamentu.

Thank you for your support, Leon Fernando Del Canto Gonzalez
pro