Handelspolitik

V imenu agencije Agencia Comunicación y Género S.L., o potrebi po ukrepih proti ustrahovanju, grožnjam ali obrekovanju uporabnikov digitalnih portalov in platform ,

Leon Fernando Del Canto Gonzalez
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
12 Supporters 12 in Europäische Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  2. Collection yet 11 months
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

Vlagatelj peticije se v zelo podrobnem pismu pritožuje glede zaskrbljujočega povečanja števila situacij, v katerih so uporabniki družbenih omrežij, zlasti ženske in otroci, izpostavljeni grožnjam, ustrahovanju in obrekovanju. V zvezi s tem opozarja, da organi držav članic Evropske unije ne nudijo učinkovitih odgovorov na te situacije ter da digitalni portali in platforme pri upravljanju z domnevno kaznivo vsebino ne ravnajo s potrebno skrbnostjo. Vlagatelj peticije se pritožuje tudi glede kršitve regulativnega okvira v zvezi z Listino o temeljnih pravicah, varstva omenjenih pravic na internetu in posebnih predpisov za potrošnike znotraj EU s strani družb za upravljanje družbenih omrežij. Poroča tudi o širjenju anonimnih profilov z nasilnim tonom ter o pomanjkanju učinkovitih in dostopnih protokolov in postopkov za uporabnike, da bi odpravili takšne napade. Družbena omrežja nimajo dovolj nadzora nad zaščito uporabnikov in mehanizmov za reševanje sporov. Vlagatelj peticije prosi Evropski parlament, naj zavzame jasno stališče glede kršitve prava Evropske unije in po potrebi glede oblikovanja zakonodajnih ukrepov za izboljšanje situacije. Predlaga tudi ustanovitev ustrezne delovne skupine znotraj Evropskega parlamenta.

Thank you for your support, Leon Fernando Del Canto Gonzalez
pro

Not yet a PRO argument.

contra

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now