Versorgung

Z 6 podpisami, w sprawie sytuacji spółdzielni zajmujących się melioracją gruntów w regionie Emilia-Romania we Włoszech

E. P.
  1. Launched October 2019

Składający petycję (sześciu radnych) domagają się od Parlamentu Europejskiego podjęcia działań w sprawie uprawnień regionu Emilia-Romania w odniesieniu do sprawowania funkcjonalnej i hierarchicznej kontroli nad działalnością ośmiu regionalnych spółdzielni zajmujących się melioracją gruntów i wskazują przy tym na różne niedociągnięcia, nierówności i nieprawidłowości. Składający petycję skarżą się w szczególności na nakładanie się uprawnień między działalnością spółdzielni w zakresie melioracji gruntów i ochrony hydrogeologicznej a funkcjami regionalnymi, na rzekomy antydemokratyczny system wyborczy i wynikające z tego totalitarne zarządzanie i kontrolę sprawowaną przez największe stowarzyszenia rolnicze i właścicieli gruntów, a także na nieprawidłowy system rekrutacji pracowników odbywający się w drodze bezpośrednich zaproszeń do składania wniosków według uznania komitetów administracyjnych, a nie konkursów publicznych.

Thank you for your support, E. P.