Versorgung

подкрепена от 6 подписа, относно положението със кооперативите за подобряване на земите в Емилия-Романя, Италия

E. P.
  1. Launched October 2019

Вносителите на петицията (шест общински съветници) искат от Европейския парламент да предприеме действия във връзка с правомощията на регион Емилия-Романя, във връзка с функционалния и йерархичен контрол върху дейностите на осемте регионални кооперативи за подобряване на земите, като се обръща внимание на различни недостатъци, неравенство и нередности. В частност те се оплакват от припокриване на правомощия между дейностите на кооперативите в областта на подобряването на земите и хидрогеоложката закрила, както и регионалните функции, предполагаемата антидемократична избирателна система и последващото тоталитарно управление и контрол от страна на най-големите селскостопански сдружения и собственици на земя, както и нередовна система за наемане на персонал чрез преки обаждания по преценка на административните комитети, а не чрез публични конкурси.

Thank you for your support, E. P.