Versorgung

So 6 podpismi, o situácii družstiev na melioráciu pôdy v talianskom regióne Emilia Romagna

E. P.
  1. Launched October 2019

Predkladatelia petície (šesť poslancov miestneho zastupiteľstva) žiadajú Európsky parlament, aby prijal opatrenia v súvislosti s právomocami regiónu Emilia Romagna, pokiaľ ide o funkčnú a hierarchickú kontrolu činností ôsmich regionálnych družstiev na melioráciu pôdy, pričom upozorňujú na rôzne nedostatky, nerovnosti a anomálie. Sťažujú sa najmä na prekrývajúce sa právomoci medzi činnosťami družstiev v oblasti meliorácie pôdy a hydrogeologickej ochrany a regionálnymi funkciami, na údajne nedemokratický volebný systém a následné totalitné riadenie a kontrolu zo strany najväčších poľnohospodárskych združení a vlastníkov pôdy a na neadekvátne postupy prijímania zamestnancov, ktoré namiesto verejných výberových konaní prebiehajú prostredníctvom priamych výziev podľa voľného uváženia správnych výborov.

Thank you for your support, E. P.