Versorgung

Meliorációs szövetkezetek helyzetéről Emilia Romagnában (Olaszország)

E. P.
  1. Launched October 2019

A petíció benyújtói (hat önkormányzati képviselő) az Európai Parlament intézkedését kérik Emilia Romagna régió hatáskörével kapcsolatban a nyolc regionális meliorációs szövetkezet tevékenységeinek funkcionális és hierarchikus ellenőrzése tekintetében, felhívva a figyelmet különböző hiányosságokra, méltánytalanságokra és szabálytalanságokra. Konkrétan a szövetkezetek tevékenységei közötti hatásköri átfedések miatt panaszkodnak a melioráció, a hidrogeológiai védelem és a regionális funkciók területén, valamint az állítólagos antidemokratikus választási rendszerre és az ebből következő, a legnagyobb mezőgazdasági egyesületek és földtulajdonosok által vezetett és ellenőrzött diktatórikus rendszerre, valamint a személyzet toborzásának szokványostól eltérő rendszerére, melynek során az igazgatási bizottságok közvetlenül és saját mérlegelésük alapján választják ki az alkalmazottakat, nem pedig nyilvános versenyvizsgákon keresztül.

Thank you for your support, E. P.