Versorgung

Ki jo skupaj s šestimi podpisi vlaga S.P., državljan Italije

E. P.
  1. Launched October 2019

Vlagatelji peticije (šest občinskih svetnikov) zahtevajo ukrepanje Evropskega parlamenta v zvezi s pooblastili dežele Emilija-Romanja za izvajanje funkcionalnega in hierarhičnega nadzora nad dejavnostmi osmih regionalnih zadrug za izboljšanje zemljišč, pri čemer opozarjajo na različne pomanjkljivosti, nepravičnost in nepravilnosti. Zlasti se pritožujejo zaradi prekrivanja pristojnosti zadrug na področju izboljšanja zemljišč in hidrogeološkega varstva ter deželnih funkcij, domnevno nedemokratičnega volilnega sistema in posledično totalitarnega upravljanja in nadzora s strani večjih kmetijskih združenj in lastnikov zemljišč ter neobičajnega sistema zaposlovanja (prek neposrednih razpisov, o katerih presojajo upravni odbori. in ne prek javnih natečajev).

Thank you for your support, E. P.