Handelspolitik

W sprawie restrykcyjnej interpretacji kwalifikowalności produktów otrzymywanych z żab przez Europejski Fundusz Morski i Rybacki

Paula Echenique
  1. Launched November 2019

Składająca petycję apeluje o uznanie żab i innych produktów rybołówstwa i akwakultury za kwalifikujące się do otrzymania wsparcia na mocy rozporządzenia (UE) nr 508/2014 w sprawie Europejskiego Funduszu Morskiego i Rybackiego, w szczególności wsparcia, o którym mowa w art. 48 dotyczącym inwestycji produkcyjnych w akwakulturę oraz art. 69 dotyczącym przetwarzania produktów rybołówstwa i akwakultury. Składająca petycję postuluje również aktualizację załącznika I do rozporządzenia (UE) nr 1379/2013 w sprawie wspólnej organizacji rynków produktów rybołówstwa i akwakultury, aby rozszerzyć przepisy tego załącznika na wszystkie organizmy słodkowodne i słonowodne określone w rozporządzeniu (UE) nr 1380/2013 w sprawie wspólnej polityki rybołówstwa.

Thank you for your support, Paula Echenique