Umwelt

W imieniu stowarzyszenia „Agaete Sin MacroMuelle”, w sprawie rozbudowy portu w Las Nieves (Agaete) na Gran Canarii

Salvar Agaete Sin MacroMuelle
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Składający petycję skarży się na brak przejrzystości i dostępnych informacji na temat rozbudowy portu w Agaete oraz brak wymaganej aktualnej oceny oddziaływania na środowisko. Według składającego petycję nie zaproponowano żadnych odpowiednich środków kompensacyjnych ani nie oceniono wpływu na ekosystem morski, który zmieni się radykalnie po pracach związanych z rozbudową portu. Projekt jest w 85 % finansowany ze środków EFRR. Składający petycję domaga się weryfikacji finansowania projektu z powodu nieprzestrzegania dyrektyw UE i zawieszenia realizacji projektu.

Thank you for your support, Salvar Agaete Sin MacroMuelle
pro