Umwelt

V imenu združenja Agaete Sin MacroMuelle, o širitvi pristanišča Las Nieves (Agaete) na otoku Gran Canaria ,

Salvar Agaete Sin MacroMuelle
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 6 weeks

Vlagatelj peticije se pritožuje zaradi pomanjkanja preglednosti in razpoložljivih informacij v zvezi s širitvijo pristanišča v Agaeteju ter odsotnosti obvezne posodobljene presoje vplivov na okolje. Po njegovem mnenju niso bili predlagani ustrezni izravnalni ukrepi, prav tako pa ni bila opravljena presoja vplivov na morski ekosistem, ki se bodo po širitvi pristanišča temeljito spremenili. Projekt je 85-odstotno financiran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Vlagatelj peticije poziva k pregledu financiranja projekta zaradi neskladnosti z direktivami EU ter k začasni prekinitvi projekta.

Thank you for your support, Salvar Agaete Sin MacroMuelle