Umwelt

от името на асоциацията Agaete Sin MacroMuelle, относно разширяването на пристанището на Лас Ниевес (Агаете) в Гран Канария

Petitioner
262 Supporters 262 in European Union
Collection finished
  1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Вносителят на петицията с оплаква от липсата на прозрачност и налична информация относно дейностите по разширяването на пристанището в Агаете и липсата на изискваната актуализирана оценка на въздействието върху околната среда. Според вносителя на петицията не са предложени подходящи компенсаторни мерки, нито е извършена оценка на въздействието върху морската екосистема, която ще се промени радикално след дейностите по разширяването на пристанището. 85% от проекта се финансират със средства от ЕФРР. Вносителят на петицията отправя искане за преразглеждане на финансирането на проекта, поради това че не съответства на директивите на ЕС, както и за спиране на проекта.