Umwelt

V mene združenia Plataforma Toledo Aire Limpio, o potrebe zmeny energetickej a environmentálnej politiky Európskej únie v oblasti spracovania odpadu a odpadového hospodárstva

Plataforma Toledo Aire Limpio
Collection finished
  1. Launched October 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Predkladateľ petície sa dožaduje zmeny energetickej a environmentálnej politiky v oblasti spracovania odpadu a odpadového hospodárstva, aby sa tak zabránilo škodlivým účinkom spaľovania odpadu, ktoré sa podľa neho prejavujú v okrese La Sagra (v provincii Toledo). Tvrdí, že La Sagra trpí extrémne silným znečistením, ktoré spôsobujú dve veľké cementárne v okolí. Predkladateľ petície tiež uvádza, že fabriky na výrobu matolinovice v provincii Toledo, známej pestovaním olív, produkujú emisie a vypúšťajú do ovzdušia hustý dym, ktorý preniká do blízkych obydlí a vyvoláva u miestnych obyvateľov dýchacie problémy. Domnieva sa, že existuje značný rozdiel medzi tým, čo EÚ stanovuje vo svojich environmentálnych právnych predpisoch, a tým, čo sa skutočne deje v praxi, o čom svedčí príklad obehového hospodárstva v autonómnej oblasti Kastília-La Mancha.

Thank you for your support, Plataforma Toledo Aire Limpio

openPetition international