Umwelt

Változtatás szükségességéről az Európai Unió energetikai és környezetvédelmi politikájában a hulladékkezelés és -gazdálkodás terén

Plataforma Toledo Aire Limpio
15 Supporters 15 in European Union
  1. Launched 17/10/2019

A petíció benyújtója azt szeretné, ha változna a hulladékkezelésre és -gazdálkodásra vonatkozó energia- és környezetvédelmi politika, megelőzve ezáltal a hulladékégetés által okozott káros hatásokat, amelyek véleménye szerint például La Sagrában (Toledo) jelentkeztek. Állítása szerint La Sagra területén rendkívül súlyos a szennyezettség, amely a térségben található két nagy cementgyárból származik. A petíció benyújtója arról is beszámol, hogy a toledói olajfatermő régióban az „orujo” szeszes italokat gyártó üzemeknek káros a kibocsátása, és olajos füstöt juttatnak a levegőbe, ami áthatja a helyi otthonokat, és légzési problémákat okoz a helyi lakosok körében. A petíció benyújtója úgy véli, hogy jelentős eltérés van aközött, hogy mit ír elő az EU a környezetvédelmi jogszabályaiban, és mi történik ténylegesen a helyszínen, ahogyan a Kasztília-La Mancha autonóm közösségben működő körforgásos gazdaság példája is mutatja.

Thank you for your support, Plataforma Toledo Aire Limpio