Umwelt

Ki jo v imenu združenja „Plataforma Toledo Aire Limpio“ vlaga S. S. L., državljan Španije

Plataforma Toledo Aire Limpio
15 Supporters 15 in European Union
  1. Launched 17/10/2019

Vlagatelj peticije želi, da bi spremenili energetsko in okoljsko politiko na področju obdelave odpadkov in ravnanja z njimi, da bi preprečili škodljive učinke, ki jih povzroča sežiganje odpadkov, kot se po njegovem mnenju dogaja na območju La Sagra v Toledu. Pravi, da je območje močno onesnaženo zaradi dveh velikih tamkajšnjih tovarn cementa. Poroča tudi, da se izpusti in mastni dim iz tovarn, ki v oljčni regiji Toledo proizvajajo liker orujo, širi po stanovanjih, prebivalstvu pa povzroča dihalne težave. Meni, da obstaja veliko neskladje med tem, kar določa okoljska zakonodaja EU in tem, kar se dejansko dogaja, kar je razvidno iz krožnega gospodarstva avtonomne skupnosti Kastilja in Manča.

Thank you for your support, Plataforma Toledo Aire Limpio