Umwelt

U ime udruge „Platforma za čisti zrak iz Toleda”, o nužnosti promjene energetske i ekološke politike Europske unije u području obrade i gospodarenja otpadom  

Plataforma Toledo Aire Limpio
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
14 Supporters 14 in European Union
3% from 500 for quorum
  1. Launched 17/10/2019
  2. Collection yet 10 months
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

Podnositelj predstavke želi da se promijeni energetska i ekološka politika u području obrade otpada i gospodarenja otpadom. Time bi se zaustavile štetne posljedice spaljivanja otpada poput onih do kojih je, po njegovom mišljenju, došlo u La Sagri (Toledu). Tvrdi da je u La Sagri došlo do iznimno teškog onečišćenja uzrokovanog radom dviju velikih cementara. Također navodi da postrojenja u maslinarskoj regiji Toledo u kojima se proizvodi alkoholno piće orujo uzrokuju emisije i ispuštaju dim pun masnoća u zrak. Taj dim ulazi u domove lokalnih stanovnika i uzrokuje dišne probleme. Smatra da postoji znatna razlika između onoga što EU propisuje svojim zakonodavstvom o zaštiti okoliša i stvarne situacije na terenu, kao što je vidljivo u kružnom gospodarstvu autonomne zajednice Kastilje-La Manche.

Thank you for your support, Plataforma Toledo Aire Limpio

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now