Umwelt

от името на асоциацията „Plataforma Toledo Aire Limpio“, относно необходимостта от промяна в политиката на Европейския съюз в областта на енергетиката и околната среда във връзка с третирането и управлението на отпадъци

Plataforma Toledo Aire Limpio
15 Supporters 15 in European Union
  1. Launched 17/10/2019

Вносителят на петицията иска промяна в политиката в областта на енергетиката и околната среда във връзка с третирането и управлението на отпадъците, за да се спре вредното въздействие, причинено от изгарянето на отпадъци, както според него се е случило в Ла Сагра (Толедо). Той твърди, че населението на Ла Сагра страда от изключително тежко замърсяване, причинено от намиращите се в региона два големи циментови завода. Вносителят на петицията също така съобщава, че заводите за производство на алкохола орухо в района на Толедо, в който се отглеждат маслини, отделят емисии и дим, които замърсяват въздуха, проникват в жилищата на хората и им причинява дихателни проблеми. Вносителят на петицията счита, че е налице значително несъответствие между онова, което ЕС предвижда в своето законодателство в областта на околната среда, и това, което в действителност се случва на място, както е видно и от кръговата икономика в автономната област Кастилия – Ла Манча.

Thank you for your support, Plataforma Toledo Aire Limpio