Umwelt

Ve věci ochrany kvality ovzduší v městské oblasti Rennes (Francie)

E. P.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Předkladatel odsuzuje skutečnost, že bylo vydáno povolení pro stavbu nákupního centra „Open Sky“ v Pacé (městská oblast Rennes), a tvrdí, že tento projekt vyústí v závažné zhoršení kvality vzduchu v beztak již znečištěné oblasti. Tvrdí, že nákupní centrum nebude snadno přístupné prostřednictvím veřejné dopravy, což povede k vysokému zatížení komunikací a dopravním zácpám. Předkladatel rovněž tvrdí, že závazné prahové hodnoty obsažené ve směrnici 2008/50/ES o kvalitě vnějšího ovzduší a čistším ovzduší pro Evropu nebyly ve francouzském právu plně provedeny, zejména pokud jde o hodnoty NO2 a PM10, a že znečištění v městské oblasti Rennes se částečně týká případ, který byl otevřen žalobou Komise proti Francii a který je nyní projednáván u Soudního dvora EU.

Thank you for your support, E. P.