Umwelt

Levegő minőségének védelméről a rennes-i városi területen (Franciaország)

E. P.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

A petíció benyújtója sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy engedélyezték az „Open Sky” bevásárlóközpont megépítését a rennes-i városi területen található Pacéban, és azt állítja, hogy ez a projekt a levegő minőségének jelentős romlását fogja eredményezni a már egyébként is szennyezett területen. A petíció benyújtója azt állítja, hogy a bevásárlóközpont nem lesz könnyen elérhető tömegközlekedési eszközökkel, és így a közúti közlekedés fokozódását és torlódásokat eredményez majd. A petíció benyújtója azt állítja, hogy a környezeti levegő minőségéről és a Tisztább levegőt Európának elnevezésű programról szóló 2008/50/EK irányelv szerinti szabályozási küszöbértékeket nem ültették át maradéktalanul a francia jogba, különös tekintettel a NO2 és PM10 értékekre, és hogy a rennes-i városi terület szennyezettsége az Európai Bizottság által Franciaországgal szemben indított és az Európai Unió Bírósága előtt folyamatban lévő bírósági eljárás tárgyát képezi.

Thank you for your support, E. P.