Umwelt

E. P.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Vlagatelj peticije obžaluje odobritev dovoljenja za gradnjo nakupovalnega središča „Open Sky“ v občini Pacé, v mestnem območju Rennesa, in trdi, da se bo kakovost zraka v že tako onesnaženem območju zaradi tega projekta močno poslabšala. Trdi, da nakupovalno središče ni lahko dostopno z javnim prevozom, kar bo močno obremenilo ceste in povzročilo zastoje. Navaja tudi, da regulativne mejne vrednosti Direktive 2008/50/ES o kakovosti zunanjega zraka in čistejšem zraku za Evropo niso bile v celoti prenesene v francosko zakonodajo, zlasti v zvezi z vrednostmi NO2 in PM10, ter da je onesnaženost mestnega območja Rennesa del nezaključenega postopka, ki ga je pri Sodišču Evropske unije proti Franciji sprožila Evropska komisija.

Thank you for your support, E. P.