Umwelt

относно опазването на качеството на въздуха в градските части на Рен (Франция)

E. P.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Вносителят на петицията осъжда издаването на разрешително за изграждането на търговски център „Open Sky“ в Пасе, градски район на Рен, и твърди, че този проект ще доведе до значително влошаване на качеството на въздуха във вече замърсената зона. Той твърди, че търговският център няма да бъде лесно достъпен с обществения транспорт и следователно ще доведе до интензивно движение по пътищата и задръствания. Вносителят на петицията също така твърди, че регулаторните пределни стойности в Директива 2008/50/ЕО относно качеството на атмосферния въздух и за по-чист въздух за Европа не са били изцяло транспонирани във френското право, по-специално по отношение на стойностите на NO2 и ПЧ10 , и че замърсяването в градските части на Рен е част от продължаващо дело пред Съда на ЕС, заведено от Европейската комисия срещу Франция.

Thank you for your support, E. P.