Umwelt

O zaštiti kvalitete zraka u urbanom području Rennesa (Francuska)

E. P.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Podnositelj predstavke žali zbog izdavanja dozvole za izgradnju šoping centra Open Sky u Pacéu, u gradskom području Rennesa, i tvrdi da će taj projekt imati kao posljedicu znatno pogoršanje kvalitete zraka u već onečišćenom području. Smatra da do šoping centra neće biti lako doći javnim prijevozom te će stoga veoma gustim cestovnim prometom i prometnim zastojima. Podnositelj predstavke također smatra da regulatorni pragovi Direktive 2008/50/EZ o kvaliteti zraka i čišćem zraku za Europu nisu u potpunosti preneseni u francusko pravo, osobito u pogledu vrijednosti NO2 i PM10 i da je onečišćenje u gradskom području Rennesa dio sudskog postupka koji je u tijeku pred Sudom Europske unije, a koji je Europska komisija pokrenula protiv Francuske.

Thank you for your support, E. P.