Umwelt

O ochrane kvality ovzdušia v mestskej oblasti Rennes (Francúzsko)

E. P.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Predkladateľ petície odsudzuje udelenie povolenia na výstavbu nákupného centra Open Sky v Pacé v mestskej oblasti Rennes a tvrdí, že tento projekt bude mať za následok výrazné zhoršenie kvality ovzdušia v oblasti, ktorá je už znečistená. Tvrdí, že do nákupného centra nebude možné ľahko sa dostať verejnou dopravou, čo bude mať za následok veľké zvýšenie cestnej premávky a dopravné zápchy. Predkladateľ petície tiež tvrdí, že regulačné prahové hodnoty smernice 2008/50/ES o kvalite okolitého ovzdušia a čistejšom ovzduší v Európe neboli v plnej miere transponované do francúzskych právnych predpisov, najmä pokiaľ ide o hodnoty NO2 a PM10, a že znečistenie v mestskej oblasti Rennes je predmetom prebiehajúceho konania na Súdnom dvore na základe žaloby Európskej komisie proti Francúzsku.

Thank you for your support, E. P.