Handelspolitik

Ve věci nedostatečné ochrany spotřebitele podle právních předpisů EU v oblasti označování kožešinových výrobků

Joanna Swabe
  1. Launched December 2019

Předkladatelka petice si stěžuje, že nařízení (EU) č. 1007/2011 o názvech textilních vláken a souvisejícím označování materiálového složení textilních výrobků neposkytuje dostatečné informace ani nechrání spotřebitele při uvedení kožešinového výrobku na trh EU. Předkladatelka tvrdí, že společně s ostatními signatáři reprezentuje sdružení EU pro ochranu zvířat, a je toho názoru, že přestože je prodej kožešinových produktů legální, spotřebitel by měl být před koupí výrobku se zvířecí kožešinou dostatečně informován.

Thank you for your support, Joanna Swabe