Handelspolitik

Par patērētāju nepietiekamu aizsardzību saskaņā ar ES tiesību aktiem par kažokādas izstrādājumu marķēšanu

Joanna Swabe
  1. Launched December 2019

Lūgumraksta iesniedzēja sūdzas, ka Regula (ES) Nr. 1007/2011 par tekstilšķiedru nosaukumiem un par tekstilizstrādājumu šķiedru sastāva etiķetēšanu un marķēšanu saistībā ar tiem nenodrošina patērētājiem pietiekamu informāciju vai aizsardzību attiecībā uz ES pārdotajiem kažokādas izstrādājumiem. Lūgumraksta iesniedzēja apgalvo, ka viņa kopā ar citiem lūgumraksta parakstītājiem pārstāv ES dzīvnieku aizsardzības organizācijas, un uzskata — lai arī kažokādas izstrādājumu pārdošana ir likumīga, patērētājiem vajadzētu būt iespējai pieņemt uz informāciju balstītus lēmumus attiecībā uz tādu izstrādājumu iegādi, kuri satur kažokādu.

Thank you for your support, Joanna Swabe