Handelspolitik

Privind protecția insuficientă a consumatorilor în temeiul legislației UE în ceea ce privește etichetarea produselor din blană

Joanna Swabe
  1. Launched December 2019

Petiționara reclamă faptul că Regulamentul (UE) nr. 1007/2011 privind denumirile fibrelor textile și etichetarea corespunzătoare și marcarea compoziției fibroase a produselor textile nu oferă suficiente informații sau protecție consumatorilor în ceea ce privește produsele din blană aflate în vânzare în UE. Petiționara susține că, împreună cu ceilalți semnatari, reprezintă organizațiile de protecție a animalelor din UE și consideră că, deși vânzarea produselor din blană rămâne legală, consumatorii ar trebui să fie în măsură să ia decizii în cunoștință de cauză în ceea ce privește achiziționarea de produse care conțin blană de origine animală.

Thank you for your support, Joanna Swabe