Handelspolitik

W sprawie niewystarczającej ochrony konsumentów na mocy prawodawstwa UE w zakresie etykietowania produktów futrzarskich

Joanna Swabe
  1. Launched December 2019

Składająca petycję skarży się, że rozporządzenie (UE) nr 1007/2011 w sprawie nazewnictwa włókien tekstylnych oraz etykietowania i oznakowywania składu surowcowego wyrobów włókienniczych nie zapewnia konsumentom wystarczających informacji ani ochrony w odniesieniu do produktów futrzarskich sprzedawanych w UE. Składająca petycję utrzymuje, że wraz z innymi sygnatariuszami reprezentuje unijne organizacje ochrony zwierząt i uważa, że chociaż sprzedaż produktów futrzarskich pozostaje legalna, konsumenci powinni mieć możliwość podejmowania świadomych decyzji dotyczących zakupu produktów zawierających futro zwierzęce.

Thank you for your support, Joanna Swabe