Handelspolitik

Dėl to, kad pagal ES teisės aktus neužtikrinama pakankama vartotojų apsauga kailių gaminių ženklinimo požiūriu

Joanna Swabe
  1. Launched December 2019

Peticijos pateikėja skundžiasi, kad, taikant Reglamentą (ES) Nr. 1007/2011 dėl tekstilės pluoštų pavadinimų ir susijusio tekstilės gaminių pluoštų sudėties ženklinimo ir žymėjimo, nepateikiama pakankama informacija apie ES parduodamus kailių gaminius ir šiuo požiūriu neužtikrinama vartotojų apsauga. Peticijos pateikėja teigia, kad kartu su kitais pasirašiusiaisiais atstovauja ES gyvūnų apsaugos organizacijoms, ir laikosi nuomonės, kad, nors prekyba kailių gaminiais tebėra teisėta, vartotojai, įsigydami gaminius, kurių sudėtyje esama gyvūnų kailio, turėtų turėti galimybę priimti informacija pagrįstus sprendimus.

Thank you for your support, Joanna Swabe