Handelspolitik

Prémáruk címkézése tekintetében az uniós jogszabályok által biztosított elégtelen fogyasztóvédelemről

Joanna Swabe
  1. Launched December 2019

A petíció benyújtója kifogásolja, hogy a textilszál-elnevezésekről és a textiltermékek szálösszetételének ehhez kapcsolódó címkézéséről és jelöléséről szóló 1007/2011/EU rendelet nem nyújt elegendő tájékoztatást, illetve védelmet a fogyasztók számára az EU-ban értékesített prémáruk tekintetében. A petíció benyújtója azt állítja, hogy a többi aláíróval együtt az uniós állatvédelmi szervezeteket képviseli, és úgy véli, hogy bár a prémáruk értékesítése továbbra is jogszerű, a fogyasztóknak meg kell adni a lehetőséget arra, hogy megalapozott döntéseket hozhassanak az állati prémet tartalmazó termékek vásárlásakor.

Thank you for your support, Joanna Swabe