Handelspolitik

относно недостатъчната защита на потребителите съгласно законодателството на ЕС при етикетирането на кожени продукти

Joanna Swabe
  1. Launched December 2019

Вносителката на петицията се оплаква, че в Регламент (ЕС) № 1007/2011 относно наименованията на текстилните влакна и свързаното с тях етикетиране и маркиране на текстилните продукти по отношение на техния влакнест състав не се предоставя достатъчно информация или защита за потребителите, когато става въпрос за продажбата на кожени продукти в ЕС. Вносителката твърди, че заедно с другите лица, подписали петицията, тя представлява организации за защита на животните в ЕС, и счита, че макар продажбата на кожени продукти да е законна, потребителите трябва да могат да вземат информирани решения, когато става въпрос за покупката на продукти, съдържащи животинска кожа.

Thank you for your support, Joanna Swabe