Handelspolitik

O nedostatočnej ochrane spotrebiteľa podľa právnych predpisov EÚ v oblasti označovania kožušinových výrobkov

Joanna Swabe
6 Supporters 6 in European Union
  1. Launched 19/12/2019

Predkladateľka petície sa sťažuje, že nariadenie (EÚ) č. 1007/2011 o názvoch textilných vlákien a súvisiacom označení vláknového zloženia textilných výrobkov etiketou a iným označením neposkytuje spotrebiteľom dostatočné informácie alebo ochranu, pokiaľ ide o kožušinové výrobky, ktoré sa predávajú v EÚ. Predkladateľka petície tvrdí, že spolu s ostatnými signatármi zastupuje organizácie EÚ na ochranu zvierat, a zastáva názor, že predaj kožušinových výrobkov je síce legálny, ale spotrebitelia by mali mať možnosť rozhodovať sa o nákupe výrobkov obsahujúcich zvieraciu kožušinu na základe informácií.

Thank you for your support, Joanna Swabe