Handelspolitik

Ve věci jednotných informací o službách veřejné dopravy dostupných v celé EU

Petitioner
8 Supporters 8 in European Union
Collection finished
  1. Launched January 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Předkladatel petice si stěžuje na to, že občané EU nemají přístup k jednotným informacím o službách veřejné dopravy cestujícím dostupných v celé EU. Ačkoli webové stránky a mobilní aplikace poskytované dopravními společnostmi nebo místními orgány obsahují informace o veřejné dopravě, mapy a jízdní řády, podle předkladatele je obtížné tyto informace při pohybu mezi členskými státy EU najít nebo jim porozumět. Navrhuje proto, aby společnosti zajišťující veřejnou dopravu v EU byly při zveřejňování informací o veřejné dopravě, map a jízdních řádů vybízeny k používání společných standardních formátů a aby občané EU měli přístup ke společnému zdroji informací o službách veřejné dopravy v celé EU. Kromě toho je předkladatel přesvědčen, že financování EU není k tomuto účelu dostatečně využíváno.

openPetition international