Handelspolitik

O jedinstvenim informacijama o uslugama javnog prijevoza dostupnima u EU-u

Miguel Angel Alvarez Cabrerizo
  1. Launched 17/01/2020

Podnositelj predstavke žali se da građani EU-a nemaju pristup jedinstvenim informacijama o uslugama javnog prijevoza putnika u EU-u. Iako se na internetskim stranicama i mobilnim aplikacijama koje pružaju prijevozna poduzeća ili lokalna tijela nalaze informacije o kartama i voznim redovima javnog prijevoza, ističe da je te informacije teško pronaći ili razumjeti prilikom putovanja iz jedne države članice EU-a u drugu. Stoga predlaže da bi se javna prijevoznička poduzeća u EU-u trebala poticati na upotrebu zajedničkih standardnih formata pri objavljivanju informacija o kartama i voznim redovima javnog prijevoza te da bi građani EU-a trebali imati pristup zajedničkom izvoru informacija o uslugama javnog prijevoza unutar EU-a. Naposljetku, podnositelj predstavke smatra da se sredstva EU-a nisu dovoljno iskoristila u tu svrhu.

Thank you for your support, Miguel Angel Alvarez Cabrerizo